ပဲပုတ္ပန္ေထြေဖ်ာ္

ပဲပုတ္ပန္ေထြေဖ်ာ္

ပါ၀င္တာကေတာ့ (ႏွစ္ေယာက္စာ)
(၁) ပဲပုတ္  ၂ ခ်ပ္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး အနံ႕ေမႊးေအာင္ ကင္ေပးပါ )
(၂) ငရုတ္သီးစိမ္း စားႏိုင္သေလာက္ ( ဒဲအိုးနဲ႕ထည္႕ၿပီး ေလွာ္ထားေပးပါ)
(၃) ၾကက္သြန္ အေသး တစ္လံုး
(၄) ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္တက္
(၅) နံနံပင္
(၆) ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုး
(၇) ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္

# ပထမဦးစြာ.. ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လံုးကို အိုးထဲတြင္ ေရအနည္းငယ္ထည္႕ၿပီး.. ေရခန္းျပဳတ္ေပးပါ။
# ေရခန္းၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီး အျပင္ခြံမ်ား ကြဲအက္ၿပီး.. အတြင္းဘက္ကလည္း ေပ်ာ့လာၿပီဆိုလွ်င္
   အေအးခံထားပါ။
# ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေအးလွ်င္ အျပင္အခြံမ်ားကို ခြာေပးပါ။
# ထို႕ေနာက္ ႀကိတ္စက္ ထဲတြင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခြံခြာထားတာရယ္၊ ပဲပုပ္ ကင္ထားကို အပိုင္းေလးမ်ား
   ပိုင္းထားတာရယ္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလွာ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ တို႕ကို ထည္႕ၿပီး
   မေက်တေက်ေလး ႀကိတ္ေပးပါ။
# အားလံုး သမသြားလွ်င္ အေပါ့အငံျမည္းၿပီး... ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႕၊ ငံျပာရည္ကို လိုသလိုထည္႕ၿပီး ေမႊေပးပါ။
# အေပၚက နံနံပင္ေလးျဖဴးၿပီး သံုးေဆာင္လို႕ရပါၿပီရွင္..

Comments

Popular posts from this blog

ျမန္မာလို နည္းပညာ PDF စာအုပ္မ်ား ၁၀၃ အုပ္

သရဲပစ္ဂိမ္း

လိဒ္ဂီတာ တီးခတ္နည္း စာအုပ္