ဝက္ပုစြန္ ဖက္ထုပ္ျပဳတ္

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
အသင့္လုပ္ၿပီး ဖက္ထုပ္ဂ်ံဳရြက္ - ၃၅ရြက္
ၾကက္ျပဳတ္ရည္ - ၁.၂လီတာ
ၾကက္သြန္ျမိတ္ပါးပါးလွီး - သံုးပင္။
အစာသြတ္ရန္
အဆီမပါဝက္သား - ၂၀က်ပ္သား(ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
အခံြႏႊာၿပီးပုစြန္ - ၁၀ က်ပ္သား (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းပါ)
ႂကြက္နားရြက္မိႈေျခာက္ - တစ္က်ပ္သား (ေရစိမ္ၿပီးေပ်ာ့လွ်င္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားပါ)
ၾကက္သြန္ၿမိတ္ပါးပါးလွီး - ႏွစ္က်ပ္ခဲြသား
ၾကက္သြန္ျဖဴၿမိတ္ပါးပါးလွီး - ႏွစ္က်ပ္ခဲြသား
တ႐ုတ္နံနံပင္ပါးပါးလီွး - ႏွစ္က်ပ္ခဲြသား
ဆား - အနည္းငယ္
ႏွမ္းဆီ - အနည္းငယ္
င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔အျဖဴ - အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အစာသြတ္ရန္ ပစၥည္းမ်ားကို ဆား၊ ႏွမး္ဆီႏွင့္ င႐ုတ္ေကာင္းမႈန္႔ သင့္႐ံုတို႔ကို ေရာေႏွာ၍နယ္ပါ။
၂။ ၿပီးလွ်င္ ဖက္ထုပ္ရြက္မ်ားျဖင့္ထုပ္ပါ။
၃။ အားလံုးထုပ္ၿပီးလွ်င္ ေရေႏြးဆူဆူျဖင့္ သံုးမိနစ္ခန္႔ျပဳတ္၍ ဆယ္ယူထားပါ။
၄။ ျပဳတ္ၿပီးဖက္ထုပ္မ်ားကို ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ကာ ဆူေအာင္တည္ပါ။ ေနာက္ထပ္ ႏွစ္မိနစ္ခန္႔ခ်က္ပါ။
၅။ ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ျဖဴးကာ ပူပူေႏြးေႏြး သံုးေဆာင္ပါ။
မွတ္ခ်က္
အကယ္၍ ဖက္ထုပ္ကို စြတ္ျပဳတ္အရည္ေသာက္အစား အေျခာက္စားခ်င္လွ်င္ေတာ့ ေရေႏြးျဖင့္ ျပဳတ္၍ ဖက္ထုပ္မ်ားကို ေရစစ္ကာ ဆယ္ယူပါ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္၊ သၾကား၊ ဆား၊ တ႐ုတ္ဟင္းခ်က္ဝိုင္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္သြန္ၿမိတ္ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း၊ တ႐ုတ္နံနံႏုပ္ႏုပ္စဥ္းနဲ႔ စီခၽြမ္င႐ုတ္သီးအႏွစ္တို႔ကို ေရာ၍ ျပဳလုပ္ထားေသာ ေဆာ့စ္ႏွင့္ တဲြဖက္သံုးေဆာင္ပါ။

Comments

Popular posts from this blog

ျမန္မာလို နည္းပညာ PDF စာအုပ္မ်ား ၁၀၃ အုပ္

သရဲပစ္ဂိမ္း

လိဒ္ဂီတာ တီးခတ္နည္း စာအုပ္